#15: Kamil Gric – pivovar Stern: Náš sládek má talent. Co uvaří, chutná.

Přehrát epizodu

Češi jsou přeborníci v pití piva. Hlavně ležáků. V létě 6, v zimě 5. Kultura pití piva se ale mění. Stále více nám záleží na tom, jaké pivo pijeme, ochutnáváme, objevujeme. Pivní turistika je na vzestupu právě i díky vzniku nových a nových minipivovarů. Poptávka po zajímavějších pivech roste.

Kamil Gric a Michael Stern jako pivní turisti začínali. Ochutnávali a vychutnávali, až Michael zkusil uvařit svoje první pivo. Podle kuchařky Pivařka, doma v kuchyni. Od začátku bylo pivo skvělé. Dobré ohlasy měli kluci od všech, kdo pivo ochutnali. A tak si plácli na založení pivovaru Stern. Stern funguje od roku 2017. Vaří výborný piva, pořád makají na recepturách a vylepšují.

S Kamilem jsme se bavili o jejich byznysu, produktech, zákaznících, směřování Sternu. Taky o tom, že sládek Michael má prostě talent a co uvaří, to chutná.

Pivovarnictví není jednoduchý obor. Spousta vypění sil a nervů. Musíte to zkrátka milovat. Sládek Michael tomu dává 150 % a žije Sternem každý den. Na výsledcích je to znát. Ochutnejte minipivovar Stern v dnešní epizodě. A pak si na něj skočte do Baru, který neexistuje, objednejte si ho domů nebo se stavte přímo v pivovaru v Komárově. Ať chutná.

Video na Youtube.

30. 9. 2020

Mohlo by vás taky bavit

Co je nového @madeinbrno

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .
Epizoda 15