#14: Cupcakekárna ze Svoboďáku

Přehrát epizodu

Cupcake is not muffin. Ty nejlepší cupcaky v Brně z Cupcakekárny Veroniky Kuckové a Lucie Svoboda.

Lucie a Veronika otevřely Cupcakekárnu na Svoboďáku přesně před pěti lety. Tehdy málokdo věděl, co je to cupcake. A byl i docela risk otevřít cukrárnu jen s jedním produktem. Šly do toho a rovnou v centru. Jak sami říkají, zákazníci by v té době pro cupcake někam na periferii Brna necestovali. Dnes už ano. Chuť zákazníků poznávat a objevovat nové a netradiční gastro speciality je velká. „Věřím, že i my jsme inspirací brněnské gastro scény,“ říká Veronika.

V Cupcakekárně holky každý den nabízí 12 – 16 příchutí těchto malých dortíčků. Nejoblíbenější příchutě jsou red velvet a slaný karamel. Každý měsíc příchutě obměňují a stále vymýšlí něco nového.

Hned na začátku jsme se shodly, že cupcaky péct nechceme.

Raději se starají o zákazníky a marketing. Na pečení mají tým šikovných cukrářek a cukrářů. Důležitý podle majitelek není výuční list, ale to, aby to cukráře bavilo a aby byl zapálený.

Ať už cupcaky z Cupcakekárny milujete nebo je vůbec neznáte, ochutnejte je alespoň v rozhovoru s majitelkami Lucií a Veronikou. O nápadu a začátcích i fungování. O tom, jaké to je, když spolu podnikají dvě baby. Jak skloubit podnikání s rodinou? A bojí se holky riskovat?

24. 9. 2020

Mohlo by vás taky bavit

Co je nového @madeinbrno

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .
Epizoda 14