#36: Daniel Šmíd: „Oděv jako komunikační nástroj není překonán. Cítím povinnost, že musím trošku přispět.“

Přehrát epizodu

Daniel Šmíd je lektor kurzů etikety a moderního gentlemanství. Co si pod tím představit?

Do dalšího dílu přijal pozvání Daniel Šmíd. Tématem bylo oblékání, zevnějšek i chování mužů, oblékání žen, etiketa, Danielova kniha Smart casual a jeho další chystané knihy. Jak moc o sebe a o to co mají na sobě dbají češi? Dle Daniela jsou relativně dost široce otevřené nůžky mezi těmi, kteří o sebe dbají a mezi těmi, kteří péči o sebe a o to, co nosí, neřeší.

Jaké jsou největší prohřešky v oblékání mužů. Košile z kalhot ano nebo ne? Džíny se sakem? Existují vyloženě špatné materiály nebo barvy, kterým by se měl muž vyhnout? A přišla řeč i na ponožky v sandálech.

Tématem byla i Danielova kniha Smart casual. Návod pro muže, jak se naučit oblékat a pochopit proč. Dozvíte se také praktické tipy. Kolik opasků a bot patří do základního šatníku muže? Párů bot? Jak si oblékání zjednodušit a proč bych měl oblékání řešit?

Bavili jsme se také o důležitosti zevnějšku. Nedokážeme si nevšimnout co mají lidé na sobě. Oděv vnímáme. Nelze si ho nevšimnout. Oděv jako komunikační nástroj není překonán. Oděv je 90 % toto, co na vás vidím.

Dozvíte se také o nové knize, kterou chystá. Kniha s pracovním názvem Etiketa domácí, která vyjde letos.

Mohlo by vás taky bavit

Co je nového @madeinbrno

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .
Epizoda 36